Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Póréhagymás húsgombóc frissítő citromos mártásban recept

Póréhagymás húsgombóc frissítő citromos mártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 800 g póréhagyma
    • 400 g darált marhahús
    • 60 g zsemlemorzsa
    • 2 tojás
    • 2 tk só
    • 1 tk bors
    • 3 ek olaj
    • 2 ek citromlé
    • 40 g vaj
    • 1 ek liszt
    • 1 ek cukor

    Elkészítése:

    A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, nagy darabokra vágjuk, és 2 dl vízben 15 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kiülni, és húsdarálón ledaráljuk.

    A levét eltesszük, mert a mártásban felhasználjuk.

    A húst a póréhagymával, a zsemlemorzsával, a tojásokkal, sóval és borssal alaposan összedolgozzuk, és kis gombócokat gyúrunk belőle.

    A húsgombócokat a 3 ek olajon megsütjük.

    A sütőszaftot a citromlével, vajjal, cukorral, sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, felhígítjuk a póréhagyma levével, és kiforraljuk.

    Beletesszük a mártásba a húsgombócokat és összemelegítjük.

    Tipp:

    Én tört krumplival szoktam tálalni, így az ízletes szaftnak egy cseppje sem vész kárba.

    A póréhagymás húsgombóc frissítő citromos mártásban kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 113 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek