Hozzávalók:
Elkészítése:
A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, nagy darabokra vágjuk, és 2 dl vízben 15 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kiülni, és húsdarálón ledaráljuk.
A levét eltesszük, mert a mártásban felhasználjuk.
A húst a póréhagymával, a zsemlemorzsával, a tojásokkal, sóval és borssal alaposan összedolgozzuk, és kis gombócokat gyúrunk belőle.
A húsgombócokat a 3 ek olajon megsütjük.
A sütőszaftot a citromlével, vajjal, cukorral, sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, felhígítjuk a póréhagyma levével, és kiforraljuk.
Beletesszük a mártásba a húsgombócokat és összemelegítjük.
Én tört krumplival szoktam tálalni, így az ízletes szaftnak egy cseppje sem vész kárba.