Póréhagymás húsgombóc frissítő citromos mártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 800 g póréhagyma
  • 400 g darált marhahús
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 tk só
  • 1 tk bors
  • 3 ek olaj
  • 2 ek citromlé
  • 40 g vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek cukor

Elkészítése:

A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, nagy darabokra vágjuk, és 2 dl vízben 15 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kiülni, és húsdarálón ledaráljuk.

A levét eltesszük, mert a mártásban felhasználjuk.

A húst a póréhagymával, a zsemlemorzsával, a tojásokkal, sóval és borssal alaposan összedolgozzuk, és kis gombócokat gyúrunk belőle.

A húsgombócokat a 3 ek olajon megsütjük.

A sütőszaftot a citromlével, vajjal, cukorral, sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, felhígítjuk a póréhagyma levével, és kiforraljuk.

Beletesszük a mártásba a húsgombócokat és összemelegítjük.

Tipp:

Én tört krumplival szoktam tálalni, így az ízletes szaftnak egy cseppje sem vész kárba.