Marhafalatok recept

Hozzávalók:
- 35-40 dkg marhacomb (növendék)
- 1 púpozott teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szezámolaj
- 2 dkg vaj
- 1 teáskanál pácfűszer (ha előző nap pácoljuk akkor ez kimaradhat)
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 nagy szál újhagyma
- só, bors
- 3 szelet szárított vargánya
Elkészítése:
A marhahúst megmossuk és lecsepegtetjük a vizet róla, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a mustárt, a szezám és egy evőkanál olívaolajat, beletesszük a pácfűszert. Belerakjuk a húscsíkokat és fél óráig pihentetjük, majd meghintjük a liszttel és a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és jól összerázogatjuk.
Egy serpenyőbe öntjük az olajat, rátesszük a vajat, majd a húscsíkokat és pirítjuk, majd rádobjuk a felkarikázott újhagymát és együtt sütjük. Közben megforgatjuk.
Rátöltünk 1 dl vizet, beletesszük a vargányát és fedő alatt pároljuk, közben rázogatjuk.
Én most cukkiniraguval és gerslivel kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »