Marhafalatok recept
Hozzávalók:
- 35-40 dkg marhacomb (növendék)
- 1 púpozott teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szezámolaj
- 2 dkg vaj
- 1 teáskanál pácfűszer (ha előző nap pácoljuk akkor ez kimaradhat)
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 nagy szál újhagyma
- só, bors
- 3 szelet szárított vargánya
Elkészítése:
A marhahúst megmossuk és lecsepegtetjük a vizet róla, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a mustárt, a szezám és egy evőkanál olívaolajat, beletesszük a pácfűszert. Belerakjuk a húscsíkokat és fél óráig pihentetjük, majd meghintjük a liszttel és a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és jól összerázogatjuk.
Egy serpenyőbe öntjük az olajat, rátesszük a vajat, majd a húscsíkokat és pirítjuk, majd rádobjuk a felkarikázott újhagymát és együtt sütjük. Közben megforgatjuk.
Rátöltünk 1 dl vizet, beletesszük a vargányát és fedő alatt pároljuk, közben rázogatjuk.
Én most cukkiniraguval és gerslivel kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









