Marhafalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Marhafalatok

Hozzávalók:

  • 35-40 dkg marhacomb (növendék)
  • 1 púpozott teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál pácfűszer (ha előző nap pácoljuk akkor ez kimaradhat)
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 nagy szál újhagyma
  • só, bors
  • 3 szelet szárított vargánya

Elkészítése:

A marhahúst megmossuk és lecsepegtetjük a vizet róla, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a mustárt, a szezám és egy evőkanál olívaolajat, beletesszük a pácfűszert. Belerakjuk a húscsíkokat és fél óráig pihentetjük, majd meghintjük a liszttel és a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és jól összerázogatjuk.

Egy serpenyőbe öntjük az olajat, rátesszük a vajat, majd a húscsíkokat és pirítjuk, majd rádobjuk a felkarikázott újhagymát és együtt sütjük. Közben megforgatjuk.

Rátöltünk 1 dl vizet, beletesszük a vargányát és fedő alatt pároljuk, közben rázogatjuk.

Én most cukkiniraguval és gerslivel kínáltam.