Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lasagne marhahússal recept

Lasagne marhahússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Raguhoz:

    • 60 dkg darált marhahús
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 ek morzsolt vagy aprított oregánó
    • 1 ek morzsolt vagy aprított batsalikom
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kis konzerv paradicsom vagy 3 friss, érett
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 sárgarépa
    • 500 g lasagne tészta

    Besamelhez:

    • 5 dkg vaj
    • 1 nagy ek liszt
    • kb 1/2 liter 2,8-as tej
    • 1-1 csipet só és bors

    Tetejére:

    • 10-15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A marhahúst az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra lereszelt sárgarépát, a paradicsom konzervet (ha friss, akkor forró vízbe mártva lebőrözzük és negyedeljük) és a fűszereket, felöntjük kb fél liter vízzel és lassú lángon időnként kevergetve legalább 1 órán keresztül sűrűre főzzük.

    A besamelhez a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, mindezt 1 percet sütjük, majd a tejet kis adagokban hozzáadva felforraljuk és félfolyós állagúra főzzük.

    Egy közepes tepsit kikenünk olajjal és a tésztalapokból kirakjuk az első réteget. A párolt húst és a besamelt gondolatban elosztjuk 5 részre.

    Besamelt csorgatunk rá, amit egy spatulával kissé elsimítunk és erre tesszük a hústöltelék 5-ét, amit szintén elterítünk a besamelen, majd ismét tészta, ezt követően besamel, végül hús. Így rétegezzük fel a lasagnet. A tetejét besamellel zárjuk, amit megszórunk a reszelt sajttal.

    200 fokosra előmelegített sütőbe téve 40-45 perc alatt megsütjük.

    Önmagában, de körettel is tálalhatjuk, mi nagyon szeretjük mellé a frissen, habosra mixelt krumplipürét.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Az eredeti lasagne tartalmaz még 1-2 zellerszárat felaprítva és a sárgarépával együtt a húshoz adva, de én kihagytam, nagyon intenzívnek tartom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá