Hozzávalók:
Raguhoz:
Besamelhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A marhahúst az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra lereszelt sárgarépát, a paradicsom konzervet (ha friss, akkor forró vízbe mártva lebőrözzük és negyedeljük) és a fűszereket, felöntjük kb fél liter vízzel és lassú lángon időnként kevergetve legalább 1 órán keresztül sűrűre főzzük.
A besamelhez a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, mindezt 1 percet sütjük, majd a tejet kis adagokban hozzáadva felforraljuk és félfolyós állagúra főzzük.
Egy közepes tepsit kikenünk olajjal és a tésztalapokból kirakjuk az első réteget. A párolt húst és a besamelt gondolatban elosztjuk 5 részre.
Besamelt csorgatunk rá, amit egy spatulával kissé elsimítunk és erre tesszük a hústöltelék 5-ét, amit szintén elterítünk a besamelen, majd ismét tészta, ezt követően besamel, végül hús. Így rétegezzük fel a lasagnet. A tetejét besamellel zárjuk, amit megszórunk a reszelt sajttal.
200 fokosra előmelegített sütőbe téve 40-45 perc alatt megsütjük.
Önmagában, de körettel is tálalhatjuk, mi nagyon szeretjük mellé a frissen, habosra mixelt krumplipürét.
Jó étvágyat kívánok!
Az eredeti lasagne tartalmaz még 1-2 zellerszárat felaprítva és a sárgarépával együtt a húshoz adva, de én kihagytam, nagyon intenzívnek tartom.