Húspogácsa töltve recept
Hozzávalók:
- 70 dkg darált marhahús
- 10 dkg reszelt vörös cheddar
- 1 kiskanál füstös BBQ por
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 szelet bacon
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- 15 dkg babkonzerv
- 10 dkg vörös cheddar
- 4 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál BBQ mártás
- 1 chili paprika apróra vágva
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 szelet bacon a körbetekeréshez
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát dinszteljük meg. A bacon szeleteket süssük ropogósra, majd vágjuk kisebb kockára.
Állítsuk össze a fasírtmasszánkat: adjuk a húshoz a fűszereket, a sajtot, a bacont és a dinsztelt hagymát, a zsemlemorzsát végül a BBQ mártást.
Keverjük össze, majd kóstoljuk meg és ha még szükséges ízesítsük sóval, borssal.
A masszából formázzunk vizes kézzel nagyobb pogácsákat, majd a belsejébe egy kanál segítségével készítsünk mélyedést. Tekerjük körbe baconnal, amit egy fogvájóval rögzítsünk, hogy sütés közben ne essenek le.
A hagymát dinszteljük meg kevés zsiradékon. A babot keverjük össze a sajttal, hagymával az apróra vágott chili paprikával, végül keverjük bele a BBQ mártást.
A húspogácsa mélyedéseit töltsük meg a babbal. Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pogácsákat. Előmelegített sütőben 180 C°-os sütőben 25-30 percig süssük, majd vegyük ki a sütőből.
Készítsünk kis mélyedést mindegyik tetejére, majd üssünk rá egy-egy tojást. Tegyük vissza a sütőbe további 10 percre, amíg a tojások megsülnek.