Húspogácsa töltve recept

Hozzávalók:
- 70 dkg darált marhahús
- 10 dkg reszelt vörös cheddar
- 1 kiskanál füstös BBQ por
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 szelet bacon
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- 15 dkg babkonzerv
- 10 dkg vörös cheddar
- 4 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál BBQ mártás
- 1 chili paprika apróra vágva
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 szelet bacon a körbetekeréshez
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát dinszteljük meg. A bacon szeleteket süssük ropogósra, majd vágjuk kisebb kockára.
Állítsuk össze a fasírtmasszánkat: adjuk a húshoz a fűszereket, a sajtot, a bacont és a dinsztelt hagymát, a zsemlemorzsát végül a BBQ mártást.
Keverjük össze, majd kóstoljuk meg és ha még szükséges ízesítsük sóval, borssal.
A masszából formázzunk vizes kézzel nagyobb pogácsákat, majd a belsejébe egy kanál segítségével készítsünk mélyedést. Tekerjük körbe baconnal, amit egy fogvájóval rögzítsünk, hogy sütés közben ne essenek le.
A hagymát dinszteljük meg kevés zsiradékon. A babot keverjük össze a sajttal, hagymával az apróra vágott chili paprikával, végül keverjük bele a BBQ mártást.
A húspogácsa mélyedéseit töltsük meg a babbal. Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pogácsákat. Előmelegített sütőben 180 C°-os sütőben 25-30 percig süssük, majd vegyük ki a sütőből.
Készítsünk kis mélyedést mindegyik tetejére, majd üssünk rá egy-egy tojást. Tegyük vissza a sütőbe további 10 percre, amíg a tojások megsülnek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »