Házi hamburger recept

Hozzávalók:
Húspogácsához:
- 50 dkg darált marhahús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kiskanál paprikakrém
- 1 fej vöröshagyma (ledaráltam a hússal együtt)
- só, bors
Bucikhoz:
- 50 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- kb 1,5 dl víz
1 dkg élesztő - 20 dkg öregtészta (rozslisztből készítettem most, de el is hagyható, helyette emeljük meg az élesztőt 2 dkg-ra)
- 1 tk só
- 2 ek cukor
- 1 ek szobahőmérsékletű vaj
- víz a spircceléshez és szezámmag a tetejére
Elkészítése:
A húspogácsa hozzávalóit összekeverjük, majd pogácsákat formázunk belőle és grillen vagy serpenyőben megsütjük.
A tejfölt a vízzel és 1 ek cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a maradék cukorral, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáöntjük az élesztőt és a többi hozzávalóval elkezdjük begyúrni, majd annyi tejet vagy vizet öntünk még hozzá, amivel puha tésztát kapunk.
Letakarjuk és fél órát pihenni hagyjuk, majd kicsit átmozgatjuk (vagyis óvatosan gyúrjuk), letakarva ismét 15 percet pihentetjük.
Kelesztés után 6 db zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkelesztjü, majd lepricceljük vízzel és hideg sütőbe tesszük be.
200 fokra állítva a hőfokot kb 18 percig sütöttem, sütőnként ez az érték változhat.
A kész bucikat az előzőleg megsütött pogácsákkal és ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »