Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyás leves recept

Gulyás leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhahús ( marhapofa, marhanyak vagy akár vegyesen is tehetjük a levesbe)
    • 3 db sárgarépa
    • 2 db fehérrépa
    • 4 db közepes burgonya
    • 3 fej hagyma
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • 1 db tv paprika
    • 1 kisebb paradicsom
    • őrölt kömény ízlés szerint
    • 1 kisebb babérlevél
    • 4-6 dkg zsír

    Elkészítése:

    A húst 2 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot, paprikát felkockázzuk Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paprikát.

    Ha a paprika és a hagyma is kiengedte és elfőtte a levét, és csak a zsír maradt, akkor beleszórjuk a fűszerpaprikát a tűzről levéve. Elkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük.

    Fűszerezzük sóval borssal, köménnyel, majd hozzátesszük a babérlevelet. Hozzáadjuk a paradicsomot, és visszatesszük a tűzre.

    Ezt a levet felforraljuk, majd beletesszük húst. Megsózzuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk, hogy a hús levet engedjen.

    Mikor levét elfőtte a hús hideg vízzel felengedjük, amikor a hús már félig puha beletesszük a megtisztított karikára vágott leves zöldségeket.

    Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön puhára főzzük.

    Paprika és paradicsomkrémmel, tejföllel ízesíthetjük tálaláskor.

    Leves betétként adhatunk hozzá csipetkét de friss kenyérrel is fogyaszthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá