Gulyás leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús ( marhapofa, marhanyak vagy akár vegyesen is tehetjük a levesbe)
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 4 db közepes burgonya
  • 3 fej hagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db tv paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • 1 kisebb babérlevél
  • 4-6 dkg zsír

Elkészítése:

A húst 2 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot, paprikát felkockázzuk Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paprikát.

Ha a paprika és a hagyma is kiengedte és elfőtte a levét, és csak a zsír maradt, akkor beleszórjuk a fűszerpaprikát a tűzről levéve. Elkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük.

Fűszerezzük sóval borssal, köménnyel, majd hozzátesszük a babérlevelet. Hozzáadjuk a paradicsomot, és visszatesszük a tűzre.

Ezt a levet felforraljuk, majd beletesszük húst. Megsózzuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk, hogy a hús levet engedjen.

Mikor levét elfőtte a hús hideg vízzel felengedjük, amikor a hús már félig puha beletesszük a megtisztított karikára vágott leves zöldségeket.

Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön puhára főzzük.

Paprika és paradicsomkrémmel, tejföllel ízesíthetjük tálaláskor.

Leves betétként adhatunk hozzá csipetkét de friss kenyérrel is fogyaszthatjuk.