Fahéjas, aszaltbarackos marharagu recept
Hozzávalók:
- 70 dkg marhahús (pl nyak, lábszár)
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 3 dl paradicsomlé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 2 fahéjrúd
- só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az felaprított vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felkockázott húst és jól átpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, a fahéjrudat és lefedve, alacsony lángon félpuhára főzzük.
Ezután hozzáadjuk a barackot, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Végül hozzáöntjük a bort és az egészet készre főzzük (ha sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet).
Ha a ragu elkészült, megszórjuk petrezselyemmel és párolt rizzsel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









