Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borjúszelet sütőtökágyon recept

Borjúszelet sütőtökágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet borjú hús
    • 1 szelet sütőtök
    • 8 gombafej
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 kk finomliszt
    • 2 dl száraz vörösbor
    • 1 kk sürített paradicsompüré
    • 2-3 bögre húsleves alaplé
    • 1 kk vaj
    • só, bors, rozmaring, kakukkfű
    • citromlé
    • olaj

    Elkészítése:

    A sütés előtti este a húst kiklopfoljuk és olívaolaj-citrom keverékben pácoljuk másnapig.

    Másnap a sütőtökszeletet sütőben megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, a gombákat felszeleteljük.

    A hússzeleteket a vajon hirtelen, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük és felöntjük a húsleves felével, majd fedő alatt megpároljuk.

    Ha elfőtte a levét hozzáadjuk paradicsompürét a lisztet, pirítjuk egy kicsit vigyázva, hogy ne égjen le, majd felöntjük a maradék alaplével és a borral, majd készre főzzük.

    Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a gombát, megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel.

    A megsült sütőtököt kockákra vágjuk, rátesszük a ragus hússzeleteket és tálalhatjuk.

    Tipp:

    A borjúszeletek helyett kockázott borjúhúst készíthetünk el ugyanígy.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá