Borjúszelet sütőtökágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Borjúszelet sütőtökágyon

Hozzávalók:

  • 4 szelet borjú hús
  • 1 szelet sütőtök
  • 8 gombafej
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kk finomliszt
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 kk sürített paradicsompüré
  • 2-3 bögre húsleves alaplé
  • 1 kk vaj
  • só, bors, rozmaring, kakukkfű
  • citromlé
  • olaj

Elkészítése:

A sütés előtti este a húst kiklopfoljuk és olívaolaj-citrom keverékben pácoljuk másnapig.

Másnap a sütőtökszeletet sütőben megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, a gombákat felszeleteljük.

A hússzeleteket a vajon hirtelen, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük és felöntjük a húsleves felével, majd fedő alatt megpároljuk.

Ha elfőtte a levét hozzáadjuk paradicsompürét a lisztet, pirítjuk egy kicsit vigyázva, hogy ne égjen le, majd felöntjük a maradék alaplével és a borral, majd készre főzzük.

Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a gombát, megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel.

A megsült sütőtököt kockákra vágjuk, rátesszük a ragus hússzeleteket és tálalhatjuk.

Tipp:

A borjúszeletek helyett kockázott borjúhúst készíthetünk el ugyanígy.