Zöldségleves sajtgaluskával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 3 húsleves kocka
- pár szem bimbóskel
- pár db karfiol rózsa
A galuskához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek búzadara
- 4 db natúr (medve)sajt
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük, puhulásig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, villával belenyomkodjuk a sajtot és addig kevergetjük, amíg teljesen összeolvad. Ekkor belekeverjük a búzadarát. Néhány percig hagyjuk pihenni, majd amikor a zöldségek megpuhulnak, teáskanállal a levesbe szaggatjuk. Pár percig lassú tűzön főzzük,majd lekapcsoljuk a gázt és lefedve még 5 percig hagyjuk párolódni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

