Zöldséges sajtleves recept

Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál margarin
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dl tej
- kb 7 dl víz
- ételízesítő
- só
- bors
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon apróra vágjuk), majd a margarinon megpároljuk.
Felengedjük a vízzel, fűszerezzük (ételízesítő, só, bors, de én csempésztem bele egy kis kakukkfüvet is) és puhára főzzük.
Ha megfőtt, hozzáadjuk a tejet és a tejszínben simára elkevert lisztet. Összeforraljuk és már kész is. Reszelt sajtot teszünk a tányérunkba és rámerjük a forró levest.
Tipp:
Margarin helyett lehet olajat is használni. Ha nincs tejünk, akkor elég csak a tejszín, viszont a víz a tej mennyiségével több legyen. Ha nincs tej és tejszín sem, még mindig variálhatjuk a levesünket, úgy hogy a lisztet kb 2 dl tejfölbe keverjük el és ezzel habarjuk be. A habarás hőmérsékletét minden esetben egyenlítsük ki a levessel, hogy ne legyen pöttyös a levesünk. Mi levesgyönggyel szoktuk fogyasztani.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »