Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon apróra vágjuk), majd a margarinon megpároljuk.
Felengedjük a vízzel, fűszerezzük (ételízesítő, só, bors, de én csempésztem bele egy kis kakukkfüvet is) és puhára főzzük.
Ha megfőtt, hozzáadjuk a tejet és a tejszínben simára elkevert lisztet. Összeforraljuk és már kész is. Reszelt sajtot teszünk a tányérunkba és rámerjük a forró levest.
Margarin helyett lehet olajat is használni. Ha nincs tejünk, akkor elég csak a tejszín, viszont a víz a tej mennyiségével több legyen. Ha nincs tej és tejszín sem, még mindig variálhatjuk a levesünket, úgy hogy a lisztet kb 2 dl tejfölbe keverjük el és ezzel habarjuk be. A habarás hőmérsékletét minden esetben egyenlítsük ki a levessel, hogy ne legyen pöttyös a levesünk. Mi levesgyönggyel szoktuk fogyasztani.