Francia hagymaleves recept

Hozzávalók:
- 4 közepes nagyságú vöröshagyma
- 10 dkg vaj vagy 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 szelet zsúrkenyér
- só
- őrölt bors
- cayenne bors
Elkészítés:
A kockákra vágott vöröshagymát 3 dkg vajban vagy egy evőkanál olajban, fedő alatt üvegesre pároljuk, és mielőtt pirulni kezdene, meghintjük a liszttel. 1,5 liter hideg vízzel felengedjük, fűszerezzük, és lefedve, lassan, egy óra hosszat főzzük. Végül turmixszoljuk vagy áttörjük, beleöntjük a bort, és főzünk öt percig és egy csokor, hüvelyknyi darabokra vágott újhagymát vagy karikákra vágott pórét adunk hozzá. Tűzálló tálba töltjük, és a forró sütőben felforraljuk. Közben a maradék vajon vagy olajon megpirítjuk a kenyérszeleteket, a leves tetejére fektetjük, ráreszeljük a sajtot, és a sütőbe tolva ráolvasztjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »