Francia hagymaleves recept
Hozzávalók:
- 4 közepes nagyságú vöröshagyma
- 10 dkg vaj vagy 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 szelet zsúrkenyér
- só
- őrölt bors
- cayenne bors
Elkészítés:
A kockákra vágott vöröshagymát 3 dkg vajban vagy egy evőkanál olajban, fedő alatt üvegesre pároljuk, és mielőtt pirulni kezdene, meghintjük a liszttel. 1,5 liter hideg vízzel felengedjük, fűszerezzük, és lefedve, lassan, egy óra hosszat főzzük.
Végül turmixszoljuk vagy áttörjük, beleöntjük a bort, és főzünk öt percig és egy csokor, hüvelyknyi darabokra vágott újhagymát vagy karikákra vágott pórét adunk hozzá. Tűzálló tálba töltjük, és a forró sütőben felforraljuk. Közben a maradék vajon vagy olajon megpirítjuk a kenyérszeleteket, a leves tetejére fektetjük, ráreszeljük a sajtot, és a sütőbe tolva ráolvasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









