Zöldborsós sertésraguleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 4 közepes répa
- 2 közepes petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 1 evőkanál sertészsír
- só
- bors
- só és ízfokozó mentes ételízesítő
- tészta ízlés szerint
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd egy edényben a sertészsíron lassú tűzön üvegesre pároljuk.
Addig felkockázzuk a húst 2 cm-es darabokra és megtisztítjuk a többi zöldséget. A répát, petrezselyemgyökeret karikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk. A hagymához hozzáadjuk a húst és együtt pároljuk. Nem öntök hozzá vizet, ha közepesen zsíros a hús, mert saját levét fogja engedni. Gazdagon hintjük sóval és borssal.
Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket a fokhagyma kivételével és félpuhára pároljuk. Ha szükséges pótoljuk a folyadékot.
Felöntjük 3-3,5 liter vízzel és hozzáadjuk a fokhagymát és ételízesítőt.
Körülbelül 30 perc alatt készre főzzük lassú lángon. A vége előtt 10 perccel tesszük bele a fagyasztott zöldborsót ás a a tésztát, ha azzal készítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »