Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós sertésraguleves recept

Zöldborsós sertésraguleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • 4 közepes répa
    • 2 közepes petrezselyemgyökér
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
    • 1 evőkanál sertészsír
    • bors
    • só és ízfokozó mentes ételízesítő
    • tészta ízlés szerint

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd egy edényben a sertészsíron lassú tűzön üvegesre pároljuk.

    Addig felkockázzuk a húst 2 cm-es darabokra és megtisztítjuk a többi zöldséget. A répát, petrezselyemgyökeret karikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk. A hagymához hozzáadjuk a húst és együtt pároljuk. Nem öntök hozzá vizet, ha közepesen zsíros a hús, mert saját levét fogja engedni. Gazdagon hintjük sóval és borssal.

    Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket a fokhagyma kivételével és félpuhára pároljuk. Ha szükséges pótoljuk a folyadékot.

    Felöntjük 3-3,5 liter vízzel és hozzáadjuk a fokhagymát és ételízesítőt.

    Körülbelül 30 perc alatt készre főzzük lassú lángon. A vége előtt 10 perccel tesszük bele a fagyasztott zöldborsót ás a a tésztát, ha azzal készítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá