Zöldborsós sertésraguleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 4 közepes répa
- 2 közepes petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 1 evőkanál sertészsír
- só
- bors
- só és ízfokozó mentes ételízesítő
- tészta ízlés szerint
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd egy edényben a sertészsíron lassú tűzön üvegesre pároljuk.
Addig felkockázzuk a húst 2 cm-es darabokra és megtisztítjuk a többi zöldséget. A répát, petrezselyemgyökeret karikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk. A hagymához hozzáadjuk a húst és együtt pároljuk. Nem öntök hozzá vizet, ha közepesen zsíros a hús, mert saját levét fogja engedni. Gazdagon hintjük sóval és borssal.
Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket a fokhagyma kivételével és félpuhára pároljuk. Ha szükséges pótoljuk a folyadékot.
Felöntjük 3-3,5 liter vízzel és hozzáadjuk a fokhagymát és ételízesítőt.
Körülbelül 30 perc alatt készre főzzük lassú lángon. A vége előtt 10 perccel tesszük bele a fagyasztott zöldborsót ás a a tésztát, ha azzal készítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »