Zöldborsós sertésraguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 4 közepes répa
  • 2 közepes petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 evőkanál sertészsír
  • bors
  • só és ízfokozó mentes ételízesítő
  • tészta ízlés szerint

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd egy edényben a sertészsíron lassú tűzön üvegesre pároljuk.

Addig felkockázzuk a húst 2 cm-es darabokra és megtisztítjuk a többi zöldséget. A répát, petrezselyemgyökeret karikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk. A hagymához hozzáadjuk a húst és együtt pároljuk. Nem öntök hozzá vizet, ha közepesen zsíros a hús, mert saját levét fogja engedni. Gazdagon hintjük sóval és borssal.

Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket a fokhagyma kivételével és félpuhára pároljuk. Ha szükséges pótoljuk a folyadékot.

Felöntjük 3-3,5 liter vízzel és hozzáadjuk a fokhagymát és ételízesítőt.

Körülbelül 30 perc alatt készre főzzük lassú lángon. A vége előtt 10 perccel tesszük bele a fagyasztott zöldborsót ás a a tésztát, ha azzal készítjük.