Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsóleves vajas galuskával recept

Borsóleves vajas galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg borsó
    • 3 szem krumpli
    • 3-4 szál petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál étolaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
    • cukor

    A vajgaluskához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál vaj
    • liszt (amennyit felvesz)

    Elkészítése:

    A megtisztított zöldborsót 1 evőkanál olajon, fedő alatt, körülbelül 10 percig pároljuk. Amikor a borsó leve elpárolgott, hozzáadunk 1 evőkanálnyi cukrot, és kevergetve 1-2 percig pirítjuk.

    Ezután megszórjuk 1 evőkanálnyi liszttel, pirospaprikával, sózzuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy háromszorosan ellepje a borsót. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul.

    Amíg a leves fő, elkészítjük a vajgaluskát. Egy tálban felütjük a tojást, a vajjal habosra keverjük, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nem túl lágy nokedli tésztát kapjunk. Galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk, majd hagyjuk felforrni, és az újraforrástól számítva 4-5 percig főzzük, amíg megfő a galuska.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá