Borsóleves vajas galuskával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg borsó
- 3 szem krumpli
- 3-4 szál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- cukor
A vajgaluskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaj
- liszt (amennyit felvesz)
- só
Elkészítése:
A megtisztított zöldborsót 1 evőkanál olajon, fedő alatt, körülbelül 10 percig pároljuk. Amikor a borsó leve elpárolgott, hozzáadunk 1 evőkanálnyi cukrot, és kevergetve 1-2 percig pirítjuk.
Ezután megszórjuk 1 evőkanálnyi liszttel, pirospaprikával, sózzuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy háromszorosan ellepje a borsót. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul.
Amíg a leves fő, elkészítjük a vajgaluskát. Egy tálban felütjük a tojást, a vajjal habosra keverjük, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nem túl lágy nokedli tésztát kapjunk. Galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk, majd hagyjuk felforrni, és az újraforrástól számítva 4-5 percig főzzük, amíg megfő a galuska.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »