Borsóleves vajas galuskával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg borsó
- 3 szem krumpli
- 3-4 szál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- cukor
A vajgaluskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaj
- liszt (amennyit felvesz)
- só
Elkészítése:
A megtisztított zöldborsót 1 evőkanál olajon, fedő alatt, körülbelül 10 percig pároljuk. Amikor a borsó leve elpárolgott, hozzáadunk 1 evőkanálnyi cukrot, és kevergetve 1-2 percig pirítjuk.
Ezután megszórjuk 1 evőkanálnyi liszttel, pirospaprikával, sózzuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy háromszorosan ellepje a borsót. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul.
Amíg a leves fő, elkészítjük a vajgaluskát. Egy tálban felütjük a tojást, a vajjal habosra keverjük, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nem túl lágy nokedli tésztát kapjunk. Galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk, majd hagyjuk felforrni, és az újraforrástól számítva 4-5 percig főzzük, amíg megfő a galuska.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »