Borsóleves vajas galuskával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg borsó
- 3 szem krumpli
- 3-4 szál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- cukor
A vajgaluskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál vaj
- liszt (amennyit felvesz)
- só
Elkészítése:
A megtisztított zöldborsót 1 evőkanál olajon, fedő alatt, körülbelül 10 percig pároljuk. Amikor a borsó leve elpárolgott, hozzáadunk 1 evőkanálnyi cukrot, és kevergetve 1-2 percig pirítjuk.
Ezután megszórjuk 1 evőkanálnyi liszttel, pirospaprikával, sózzuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy háromszorosan ellepje a borsót. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul.
Amíg a leves fő, elkészítjük a vajgaluskát. Egy tálban felütjük a tojást, a vajjal habosra keverjük, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nem túl lágy nokedli tésztát kapjunk. Galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk, majd hagyjuk felforrni, és az újraforrástól számítva 4-5 percig főzzük, amíg megfő a galuska.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









