Hozzávalók:
A vajgaluskához:
Elkészítése:
A megtisztított zöldborsót 1 evőkanál olajon, fedő alatt, körülbelül 10 percig pároljuk. Amikor a borsó leve elpárolgott, hozzáadunk 1 evőkanálnyi cukrot, és kevergetve 1-2 percig pirítjuk.
Ezután megszórjuk 1 evőkanálnyi liszttel, pirospaprikával, sózzuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy háromszorosan ellepje a borsót. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul.
Amíg a leves fő, elkészítjük a vajgaluskát. Egy tálban felütjük a tojást, a vajjal habosra keverjük, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nem túl lágy nokedli tésztát kapjunk. Galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk, majd hagyjuk felforrni, és az újraforrástól számítva 4-5 percig főzzük, amíg megfő a galuska.