Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsóleves grízgaluskával recept

Zöldborsóleves grízgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál zöldség
    • 1/2 zeller gumó
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 szál zeller levél
    • 1/ 2 tv paprika
    • 1 db koktél paradicsom
    • só, bors
    • 2 evőkanál olíva olaj
    • csipet cukor
    • ha van 1,5 l zöldség vagy húsleves alaplé

    A grízgaluskához:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál búzadara
    • késhegynyi szódabikarbóna.

    Elkészítése:

    Az olajat felforrósítjuk, csipet cukrot szórunk rá és karamellizáljuk, majd rászórjuk a zöldborsót és rövid ideig pároljuk, majd a megtisztított és kockára vágott sárgarépát, zöldséget, zellert is ráhalmozzuk és együtt tovább pároljuk.

    Felöntjük kb 1,5 l vízzel vagy alaplével, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön puhára főzzük.

    Amíg fő a leves elkészítjük a grízgaluskát. A tojást villával felverjük, majd beleszórjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, majd összekeverjük.

    Ha megfőtt a borsóleves kávéskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe a galuskákat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg feljön a leves tetejére és legalább duplájára nő meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá