Zöldborsóleves grízgaluskával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 1/2 zeller gumó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál zeller levél
- 1/ 2 tv paprika
- 1 db koktél paradicsom
- só, bors
- 2 evőkanál olíva olaj
- csipet cukor
- ha van 1,5 l zöldség vagy húsleves alaplé
A grízgaluskához:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál búzadara
- késhegynyi szódabikarbóna.
Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, csipet cukrot szórunk rá és karamellizáljuk, majd rászórjuk a zöldborsót és rövid ideig pároljuk, majd a megtisztított és kockára vágott sárgarépát, zöldséget, zellert is ráhalmozzuk és együtt tovább pároljuk.
Felöntjük kb 1,5 l vízzel vagy alaplével, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a leves elkészítjük a grízgaluskát. A tojást villával felverjük, majd beleszórjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, majd összekeverjük.
Ha megfőtt a borsóleves kávéskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe a galuskákat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg feljön a leves tetejére és legalább duplájára nő meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »