Zöldborsóleves grízgaluskával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 1/2 zeller gumó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál zeller levél
- 1/ 2 tv paprika
- 1 db koktél paradicsom
- só, bors
- 2 evőkanál olíva olaj
- csipet cukor
- ha van 1,5 l zöldség vagy húsleves alaplé
A grízgaluskához:
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál búzadara
- késhegynyi szódabikarbóna.
Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, csipet cukrot szórunk rá és karamellizáljuk, majd rászórjuk a zöldborsót és rövid ideig pároljuk, majd a megtisztított és kockára vágott sárgarépát, zöldséget, zellert is ráhalmozzuk és együtt tovább pároljuk.
Felöntjük kb 1,5 l vízzel vagy alaplével, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a leves elkészítjük a grízgaluskát. A tojást villával felverjük, majd beleszórjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, majd összekeverjük.
Ha megfőtt a borsóleves kávéskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe a galuskákat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg feljön a leves tetejére és legalább duplájára nő meg.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.