Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsóleves recept

Zöldborsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg (friss) zöldborsó
    • 3-4 petrezselyemgyökér
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 közepes fej karalábé
    • 1 szál zellerzöld
    • 1-2 szál petrezselyemzöld
    • 1 ek natúr szárított zöldségkeverék (delikát helyett ezt használom)
    • bors
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • 1+3 ek liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 2 ek olaj vagy kókuszzsír

    Elkészítése:

    A zöldségeket tisztítsuk meg, mossuk meg és daraboljuk fel.

    Az olajat felforrósítjuk és a lecsepegtetett zöldségeket beletesszük. Kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a levélzöldségeket, a szárított zöldségkeveréket, sót( kb 1 ek) és kevés vizet hozzáadva lefedve pároljuk.

    Amíg párolódik elkészítjük a nokedlit: a tojásból, 3 ek lisztből (ha szükséges pici vízzel)nokedlitésztát keverünk, melyet félreteszünk.

    A félpuha zöldségre rászórunk 1 ek lisztet, jól átkeverjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük hideg vízzel. Ha szükséges sózzuk és teljesen megfőzzük, majd beleszaggatjuk a nokedlit, a tejet hozzáöntjük és felforraljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá