Zöldborsóleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg (friss) zöldborsó
- 3-4 petrezselyemgyökér
- 3 szál sárgarépa
- 2 közepes fej karalábé
- 1 szál zellerzöld
- 1-2 szál petrezselyemzöld
- 1 ek natúr szárított zöldségkeverék (delikát helyett ezt használom)
- só
- bors
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1+3 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 2 ek olaj vagy kókuszzsír
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítsuk meg, mossuk meg és daraboljuk fel.
Az olajat felforrósítjuk és a lecsepegtetett zöldségeket beletesszük. Kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a levélzöldségeket, a szárított zöldségkeveréket, sót( kb 1 ek) és kevés vizet hozzáadva lefedve pároljuk.
Amíg párolódik elkészítjük a nokedlit: a tojásból, 3 ek lisztből (ha szükséges pici vízzel)nokedlitésztát keverünk, melyet félreteszünk.
A félpuha zöldségre rászórunk 1 ek lisztet, jól átkeverjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük hideg vízzel. Ha szükséges sózzuk és teljesen megfőzzük, majd beleszaggatjuk a nokedlit, a tejet hozzáöntjük és felforraljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









