Zöldborsóleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg (friss) zöldborsó
- 3-4 petrezselyemgyökér
- 3 szál sárgarépa
- 2 közepes fej karalábé
- 1 szál zellerzöld
- 1-2 szál petrezselyemzöld
- 1 ek natúr szárított zöldségkeverék (delikát helyett ezt használom)
- só
- bors
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1+3 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 2 ek olaj vagy kókuszzsír
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítsuk meg, mossuk meg és daraboljuk fel.
Az olajat felforrósítjuk és a lecsepegtetett zöldségeket beletesszük. Kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a levélzöldségeket, a szárított zöldségkeveréket, sót( kb 1 ek) és kevés vizet hozzáadva lefedve pároljuk.
Amíg párolódik elkészítjük a nokedlit: a tojásból, 3 ek lisztből (ha szükséges pici vízzel)nokedlitésztát keverünk, melyet félreteszünk.
A félpuha zöldségre rászórunk 1 ek lisztet, jól átkeverjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük hideg vízzel. Ha szükséges sózzuk és teljesen megfőzzük, majd beleszaggatjuk a nokedlit, a tejet hozzáöntjük és felforraljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »