Zöldborsóleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg (friss) zöldborsó
- 3-4 petrezselyemgyökér
- 3 szál sárgarépa
- 2 közepes fej karalábé
- 1 szál zellerzöld
- 1-2 szál petrezselyemzöld
- 1 ek natúr szárított zöldségkeverék (delikát helyett ezt használom)
- só
- bors
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1+3 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 2 ek olaj vagy kókuszzsír
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítsuk meg, mossuk meg és daraboljuk fel.
Az olajat felforrósítjuk és a lecsepegtetett zöldségeket beletesszük. Kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a levélzöldségeket, a szárított zöldségkeveréket, sót( kb 1 ek) és kevés vizet hozzáadva lefedve pároljuk.
Amíg párolódik elkészítjük a nokedlit: a tojásból, 3 ek lisztből (ha szükséges pici vízzel)nokedlitésztát keverünk, melyet félreteszünk.
A félpuha zöldségre rászórunk 1 ek lisztet, jól átkeverjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük hideg vízzel. Ha szükséges sózzuk és teljesen megfőzzük, majd beleszaggatjuk a nokedlit, a tejet hozzáöntjük és felforraljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









