Zöldborsóleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg (friss) zöldborsó
- 3-4 petrezselyemgyökér
- 3 szál sárgarépa
- 2 közepes fej karalábé
- 1 szál zellerzöld
- 1-2 szál petrezselyemzöld
- 1 ek natúr szárított zöldségkeverék (delikát helyett ezt használom)
- só
- bors
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1+3 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 2 ek olaj vagy kókuszzsír
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítsuk meg, mossuk meg és daraboljuk fel.
Az olajat felforrósítjuk és a lecsepegtetett zöldségeket beletesszük. Kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a levélzöldségeket, a szárított zöldségkeveréket, sót( kb 1 ek) és kevés vizet hozzáadva lefedve pároljuk.
Amíg párolódik elkészítjük a nokedlit: a tojásból, 3 ek lisztből (ha szükséges pici vízzel)nokedlitésztát keverünk, melyet félreteszünk.
A félpuha zöldségre rászórunk 1 ek lisztet, jól átkeverjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük hideg vízzel. Ha szükséges sózzuk és teljesen megfőzzük, majd beleszaggatjuk a nokedlit, a tejet hozzáöntjük és felforraljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »