Zöldborsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg (friss) zöldborsó
  • 3-4 petrezselyemgyökér
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 közepes fej karalábé
  • 1 szál zellerzöld
  • 1-2 szál petrezselyemzöld
  • 1 ek natúr szárított zöldségkeverék (delikát helyett ezt használom)
  • bors
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1+3 ek liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 ek olaj vagy kókuszzsír

Elkészítése:

A zöldségeket tisztítsuk meg, mossuk meg és daraboljuk fel.

Az olajat felforrósítjuk és a lecsepegtetett zöldségeket beletesszük. Kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a levélzöldségeket, a szárított zöldségkeveréket, sót( kb 1 ek) és kevés vizet hozzáadva lefedve pároljuk.

Amíg párolódik elkészítjük a nokedlit: a tojásból, 3 ek lisztből (ha szükséges pici vízzel)nokedlitésztát keverünk, melyet félreteszünk.

A félpuha zöldségre rászórunk 1 ek lisztet, jól átkeverjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük hideg vízzel. Ha szükséges sózzuk és teljesen megfőzzük, majd beleszaggatjuk a nokedlit, a tejet hozzáöntjük és felforraljuk.

Jó étvágyat hozzá!