Zöldbableves gazdagon recept

Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- 1 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- vágott petrezselyemzöld
- bazsalikom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 1 mk pirospaprika
- zellerlevél
- eperlevél
Elkészítése:
A zöldbabot megmossuk, a két végét levágjuk, és feldaraboljuk.
A burgonyát megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk.
A zöldségféléket kevés olajon a többi hozzávalókkal együtt megpároljuk, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a zöldbabot és a kockákra vágott krumplit. Puhulásig főzzük.
Az étolajat kissé felhevítjük, a lisztet rászórjuk, kevergetve zsemle színű rántást készítünk. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, ráöntünk 1 pohár vizet, és csomómentesre keverjük. A forrásban lévő leveshez öntjük, elkeverjük, majd eperlevelet szórunk bele, és készre főzzük.
A zöldbableves gazdagon kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »