Zöldbableves gazdagon recept

Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- 1 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- vágott petrezselyemzöld
- bazsalikom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 1 mk pirospaprika
- zellerlevél
- eperlevél
Elkészítése:
A zöldbabot megmossuk, a két végét levágjuk, és feldaraboljuk.
A burgonyát megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk.
A zöldségféléket kevés olajon a többi hozzávalókkal együtt megpároljuk, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a zöldbabot és a kockákra vágott krumplit. Puhulásig főzzük.
Az étolajat kissé felhevítjük, a lisztet rászórjuk, kevergetve zsemle színű rántást készítünk. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, ráöntünk 1 pohár vizet, és csomómentesre keverjük. A forrásban lévő leveshez öntjük, elkeverjük, majd eperlevelet szórunk bele, és készre főzzük.
A zöldbableves gazdagon kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »