Zöldbableves gazdagon recept
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- 1 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- vágott petrezselyemzöld
- bazsalikom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 1 mk pirospaprika
- zellerlevél
- eperlevél
Elkészítése:
A zöldbabot megmossuk, a két végét levágjuk, és feldaraboljuk.
A burgonyát megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk.
A zöldségféléket kevés olajon a többi hozzávalókkal együtt megpároljuk, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a zöldbabot és a kockákra vágott krumplit. Puhulásig főzzük.
Az étolajat kissé felhevítjük, a lisztet rászórjuk, kevergetve zsemle színű rántást készítünk. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, ráöntünk 1 pohár vizet, és csomómentesre keverjük. A forrásban lévő leveshez öntjük, elkeverjük, majd eperlevelet szórunk bele, és készre főzzük.
A zöldbableves gazdagon kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

