Zöldbableves gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 1 ek olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • vágott petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 mk pirospaprika
  • zellerlevél
  • eperlevél

Elkészítése:

A zöldbabot megmossuk, a két végét levágjuk, és feldaraboljuk.

A burgonyát megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk.

A zöldségféléket kevés olajon a többi hozzávalókkal együtt megpároljuk, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a zöldbabot és a kockákra vágott krumplit. Puhulásig főzzük.

Az étolajat kissé felhevítjük, a lisztet rászórjuk, kevergetve zsemle színű rántást készítünk. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, ráöntünk 1 pohár vizet, és csomómentesre keverjük. A forrásban lévő leveshez öntjük, elkeverjük, majd eperlevelet szórunk bele, és készre főzzük.