Tyúkhúsleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 friss, háztáji tyúk
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 zellergumó
- 1 karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 5-6 gomba
- 6-7 kelbimbó
- 10 hüvelyes zöldborsó
- 1 paradicsom
- 2 lecsópaprika
- 1 csokor petrezselyem és zellerzöld
- 2 burgonya
- 1-1 karfiol és brokkoli tönkje
- 1 kk egészbors
- 2 ek só vagy ételízesítő
Elkészítése:
A részeire szedett tyúkot egy nagyobb fazékba téve felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje (kb 6-7 liter) és felforraljuk.
A keletkezett habot kis szűrővel leszedegetjük és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket.
Nagyon lassú lángon épp csak gyöngyözzön, legalább 3 órán át főzzük. Közben kóstolgatunk, ha íztelen, sózzuk.
Miután elkészült leszűrjük, a főtt húsokat és a zöldségeket külön tálcára szedegetjük és ízlés szerint grízgaluskával vagy cérnametélttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









