Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tyúkhúsleves recept

Tyúkhúsleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 friss, háztáji tyúk
    • 4 szál sárgarépa
    • 3 szál petrezselyemgyökér
    • 1 zellergumó
    • 1 karalábé
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 5-6 gomba
    • 6-7 kelbimbó
    • 10 hüvelyes zöldborsó
    • 1 paradicsom
    • 2 lecsópaprika
    • 1 csokor petrezselyem és zellerzöld
    • 2 burgonya
    • 1-1 karfiol és brokkoli tönkje
    • 1 kk egészbors
    • 2 ek só vagy ételízesítő

    Elkészítése:

    A részeire szedett tyúkot egy nagyobb fazékba téve felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje (kb 6-7 liter) és felforraljuk.

    A keletkezett habot kis szűrővel leszedegetjük és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket.

    Nagyon lassú lángon épp csak gyöngyözzön, legalább 3 órán át főzzük. Közben kóstolgatunk, ha íztelen, sózzuk.

    Miután elkészült leszűrjük, a főtt húsokat és a zöldségeket külön tálcára szedegetjük és ízlés szerint grízgaluskával vagy cérnametélttel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá