Tyúkhúsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 friss, háztáji tyúk
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 zellergumó
- 1 karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 5-6 gomba
- 6-7 kelbimbó
- 10 hüvelyes zöldborsó
- 1 paradicsom
- 2 lecsópaprika
- 1 csokor petrezselyem és zellerzöld
- 2 burgonya
- 1-1 karfiol és brokkoli tönkje
- 1 kk egészbors
- 2 ek só vagy ételízesítő
Elkészítése:
A részeire szedett tyúkot egy nagyobb fazékba téve felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje (kb 6-7 liter) és felforraljuk.
A keletkezett habot kis szűrővel leszedegetjük és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket.
Nagyon lassú lángon épp csak gyöngyözzön, legalább 3 órán át főzzük. Közben kóstolgatunk, ha íztelen, sózzuk.
Miután elkészült leszűrjük, a főtt húsokat és a zöldségeket külön tálcára szedegetjük és ízlés szerint grízgaluskával vagy cérnametélttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »