Tyúkhúsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 friss, háztáji tyúk
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 zellergumó
- 1 karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 5-6 gomba
- 6-7 kelbimbó
- 10 hüvelyes zöldborsó
- 1 paradicsom
- 2 lecsópaprika
- 1 csokor petrezselyem és zellerzöld
- 2 burgonya
- 1-1 karfiol és brokkoli tönkje
- 1 kk egészbors
- 2 ek só vagy ételízesítő
Elkészítése:
A részeire szedett tyúkot egy nagyobb fazékba téve felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje (kb 6-7 liter) és felforraljuk.
A keletkezett habot kis szűrővel leszedegetjük és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket.
Nagyon lassú lángon épp csak gyöngyözzön, legalább 3 órán át főzzük. Közben kóstolgatunk, ha íztelen, sózzuk.
Miután elkészült leszűrjük, a főtt húsokat és a zöldségeket külön tálcára szedegetjük és ízlés szerint grízgaluskával vagy cérnametélttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »