Tyúkhúsleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 friss, háztáji tyúk
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 zellergumó
  • 1 karalábé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 5-6 gomba
  • 6-7 kelbimbó
  • 10 hüvelyes zöldborsó
  • 1 paradicsom
  • 2 lecsópaprika
  • 1 csokor petrezselyem és zellerzöld
  • 2 burgonya
  • 1-1 karfiol és brokkoli tönkje
  • 1 kk egészbors
  • 2 ek só vagy ételízesítő

Elkészítése:

A részeire szedett tyúkot egy nagyobb fazékba téve felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje (kb 6-7 liter) és felforraljuk.

A keletkezett habot kis szűrővel leszedegetjük és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket.

Nagyon lassú lángon épp csak gyöngyözzön, legalább 3 órán át főzzük. Közben kóstolgatunk, ha íztelen, sózzuk.

Miután elkészült leszűrjük, a főtt húsokat és a zöldségeket külön tálcára szedegetjük és ízlés szerint grízgaluskával vagy cérnametélttel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!