Tyúkhúsleves recept

Hozzávalók:
- 1 egész tyúk
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 1 fej karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db krumpli
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 kisebb fej vagy 6 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 teatojásnyi egész bors
- 1 db húsleves kocka
- 1 ek ételízesítő
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A tyúkot szétdarabolom és megmosom.
Annyi hideg vízben, hogy bőségesen ellepje, felteszem főni. A keletkező habot folyamatosan leszedem a leves tetejéről, egészen addig, míg teljesen habmentes lesz a felszíne. Ekkor a lángot alatta visszaveszem takarékra és végig így főzöm, hogy csak “gyöngyözzön”, különben a színe zavaros lenne.
A zöldségeket megtisztítom, megmosom és a fazékba, a húsok mellé teszem. Beledobom a húsleves kockát, sózom, megszórom az ételízesítővel is. Egy teatojást megtöltök szemes borssal, majd a fazék peremére akasztva, a készülő levesbe lógatom. Ahogy fentebb is említettem, nagyon fontos, hogy kis láng felett főzzük, éppen csak “gyöngyözzön”!
Szánjunk erre a folyamatra 3-4 órát, attól függően, mikorra puhul meg a hús.
Amikor megfőtt a tyúk, csipesszel egy tálba szedem. A zöldségeket is kiveszem a fazékból, majd egy tálalóedénybe, szűrő segítségével átszűröm a levet.
Cérnametélt vagy eperlevél tésztával kínálom a húslevest!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »