Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tyúkhúsleves recept

Tyúkhúsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész tyúk
    • 3 szál sárgarépa
    • 3 szál fehérrépa
    • 1 kisebb zeller
    • 1 fej karalábé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 db krumpli
    • 1 db zöldpaprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 kisebb fej vagy 6 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 teatojásnyi egész bors
    • 1 db húsleves kocka
    • 1 ek ételízesítő
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A tyúkot szétdarabolom és megmosom.

    Annyi hideg vízben, hogy bőségesen ellepje, felteszem főni. A keletkező habot folyamatosan leszedem a leves tetejéről, egészen addig, míg teljesen habmentes lesz a felszíne. Ekkor a lángot alatta visszaveszem takarékra és végig így főzöm, hogy csak “gyöngyözzön”, különben a színe zavaros lenne.

    A zöldségeket megtisztítom, megmosom és a fazékba, a húsok mellé teszem. Beledobom a húsleves kockát, sózom, megszórom az ételízesítővel is. Egy teatojást megtöltök szemes borssal, majd a fazék peremére akasztva, a készülő levesbe lógatom. Ahogy fentebb is említettem, nagyon fontos, hogy kis láng felett főzzük, éppen csak “gyöngyözzön”!

    Szánjunk erre a folyamatra 3-4 órát, attól függően, mikorra puhul meg a hús.

    Amikor megfőtt a tyúk, csipesszel egy tálba szedem. A zöldségeket is kiveszem a fazékból, majd egy tálalóedénybe, szűrő segítségével átszűröm a levet.

    Cérnametélt vagy eperlevél tésztával kínálom a húslevest!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá