Hozzávalók:
Elkészítése:
A tyúkot szétdarabolom és megmosom.
Annyi hideg vízben, hogy bőségesen ellepje, felteszem főni. A keletkező habot folyamatosan leszedem a leves tetejéről, egészen addig, míg teljesen habmentes lesz a felszíne. Ekkor a lángot alatta visszaveszem takarékra és végig így főzöm, hogy csak “gyöngyözzön”, különben a színe zavaros lenne.
A zöldségeket megtisztítom, megmosom és a fazékba, a húsok mellé teszem. Beledobom a húsleves kockát, sózom, megszórom az ételízesítővel is. Egy teatojást megtöltök szemes borssal, majd a fazék peremére akasztva, a készülő levesbe lógatom. Ahogy fentebb is említettem, nagyon fontos, hogy kis láng felett főzzük, éppen csak “gyöngyözzön”!
Szánjunk erre a folyamatra 3-4 órát, attól függően, mikorra puhul meg a hús.
Amikor megfőtt a tyúk, csipesszel egy tálba szedem. A zöldségeket is kiveszem a fazékból, majd egy tálalóedénybe, szűrő segítségével átszűröm a levet.
Cérnametélt vagy eperlevél tésztával kínálom a húslevest!