Tyúkhúsleves házi tésztával recept
Hozzávalók:
A leveshez:
- kb 1,8 kg-os tyúk
- 4 nagy sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika (kisebb)
- 15 szem bors
- 3 l víz (szükség szerint)
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt (kb 10 dkg)
- só
Elkészítése:
A tyúkot feldaraboljuk és a hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk.
A zöldséget megpucoljuk és hasábra vágjuk.
Ha már nincs több habja beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát és a szemes borsot . Ízlés szerint sózzuk.
Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ (kb 3-4 óra).
Ha minden megpuhult, a levest leszűrjük.
A tésztához osszegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval. Keményebb állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kifőzzük a szokásos módon, majd a levessel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









