Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos-kolbászos zöldbableves recept

Tojásos-kolbászos zöldbableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg zöldbab megtisztítva és darabolva
    • 25 dkg füstölt kolbász darabolva
    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
    • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 csokor kapor felaprítva
    • 1 szál zellerzöld
    • 330 g tejföl
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 púpozott evőkanál finomliszt
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    Egy nagyobb lábosban 1,5 l vizet forralunk a vöröshagyma és a fokhagyma 3/4 részével. Amikor lobogva forr, beletesszük a zöldbabot és a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, kisebb lángra vesszük, lefedve hagyjuk főni.

    Közben elkészítjük a rántást: az olajat felforrósítjuk, a maradék vöröshagymát átforgatjuk rajta, beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a félretett fokhagymát és a pirospaprikát, felengedjük előbb kevés hideg vízzel, majd a tejföllel is összekavarjuk és félretesszük.

    Ha a bab nagyjából megpuhult, kivesszük a zellerszárat, beletesszük a kolbászkarikákat, a kaprot és a kevés meleg levessel felengedett rántást. Legalább 10-15 percig hagyjuk még lefedve enyhén rotyogni.

    Ha túl sűrű lenne a leves, tehetünk bele még egy kis vizet. Mielőtt elzárjuk alatta a gázt, a cikkekre vágott tojást is belekeverjük óvatosan.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá