Tojásos-kolbászos zöldbableves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg zöldbab megtisztítva és darabolva
- 25 dkg füstölt kolbász darabolva
- 4 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csokor kapor felaprítva
- 1 szál zellerzöld
- 330 g tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
Egy nagyobb lábosban 1,5 l vizet forralunk a vöröshagyma és a fokhagyma 3/4 részével. Amikor lobogva forr, beletesszük a zöldbabot és a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, kisebb lángra vesszük, lefedve hagyjuk főni.
Közben elkészítjük a rántást: az olajat felforrósítjuk, a maradék vöröshagymát átforgatjuk rajta, beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a félretett fokhagymát és a pirospaprikát, felengedjük előbb kevés hideg vízzel, majd a tejföllel is összekavarjuk és félretesszük.
Ha a bab nagyjából megpuhult, kivesszük a zellerszárat, beletesszük a kolbászkarikákat, a kaprot és a kevés meleg levessel felengedett rántást. Legalább 10-15 percig hagyjuk még lefedve enyhén rotyogni.
Ha túl sűrű lenne a leves, tehetünk bele még egy kis vizet. Mielőtt elzárjuk alatta a gázt, a cikkekre vágott tojást is belekeverjük óvatosan.