Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes zöldbabos raguleves recept

Tejszínes zöldbabos raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertéshús
    • 3 közepes sárgarépa
    • 30 dkg burgonya
    • 25 dkg zöldbab
    • 2 l víz
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 4 dl főzőtejszín
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 1 kk tárkony
    • 2 szál petrezselyem

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kisebb kockára vágjuk.

    Felforrósított olajra rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára pároljuk.

    Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, a zöldbabot és az őrölt tárkonyt, felöntjük vízzel, és lassú forralással puhára főzzük.

    Simára kikeverjük a tejszínt a liszttel, és folyamatosan keverve a leveshez adjuk.

    A tejszínes zöldbabos raguleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 62 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá