Tejszínes zöldbabos raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 3 közepes sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 25 dkg zöldbab
  • 2 l víz
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 kk tárkony
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kisebb kockára vágjuk.

Felforrósított olajra rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, a zöldbabot és az őrölt tárkonyt, felöntjük vízzel, és lassú forralással puhára főzzük.

Simára kikeverjük a tejszínt a liszttel, és folyamatosan keverve a leveshez adjuk.