Tejszínes sajtgaluska leves recept

Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb fej karalábé
- póréhagyma (ízlés szerint)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejszín
- hús alaplé (illetve víz és leveskocka)
- 2 evőkanál liszt
- vaj
A galuskához:
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 púpos evőkanál tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 evőkanál búzadara
- só
Elkészítése:
A galuskához valókat alaposan összekeverjük és félre tesszük, nem baj, hogy lágynak találjuk pont jó lesz így.
A vajon átpirítjuk a feldarabolt zöldségeket ,felöntjük a hús alaplével sózzuk és borsozzuk.
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, behabarjuk a tejszín és liszt keverékével, majd beleszaggatjuk egy teáskanál segítségével a sajtgaluskákat.
Hozzátesszük a karikára vágott póréhagymát és egy jó 5 percig forraljuk.
Lezárjuk alatta a lángot és hozzá keverjük a felaprított petrezselymet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »