Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes meggyleves recept

Tejszínes meggyleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg meggy
    • 1 cs tejszínes pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín
    • kevés citromhéj
    • vaníliagranulátum vagy vaníliás cukor
    • 1 tk fahéj
    • folyékony édesítő vagy cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A meggyet kb 2-3 liter vízbe feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, édesítőt, fahéjat és a citromhéjat.

    A forrástól számítva kb 5 perc múlva habarhatjuk is.

    A pudingport annyi vízben keverjük el, hogy csomómentes legyen, majd öntsük hozzá a tejszínt, a megfőtt levesből merjünk rá 1-2 merőkanállal és jól keverjük el. Az egészet öntsük a a leveshez, kevergetve forraljuk fel és már kész is.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá