Tejszínes meggyleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tejszínes meggyleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 1 cs tejszínes pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín
  • kevés citromhéj
  • vaníliagranulátum vagy vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • folyékony édesítő vagy cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A meggyet kb 2-3 liter vízbe feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, édesítőt, fahéjat és a citromhéjat.

A forrástól számítva kb 5 perc múlva habarhatjuk is.

A pudingport annyi vízben keverjük el, hogy csomómentes legyen, majd öntsük hozzá a tejszínt, a megfőtt levesből merjünk rá 1-2 merőkanállal és jól keverjük el. Az egészet öntsük a a leveshez, kevergetve forraljuk fel és már kész is.

Jó étvágyat hozzá!