Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes karalábékrémleves recept

Tejszínes karalábékrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb karalábé
    • 5 db karalábélevél
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 nagyobb burgonya
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint szerecsendió
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 kiskanál ételízesítő (opcionális)
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A karalábékat és a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apróra felkockázzuk. A leveleket megmossuk és felvágjuk csíkokra.

    Az olajt felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a karalábét, burgonyát és a leveleket. Erős tűzön 3-4 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk az áttört fokhagymát.

    Felöntjük 1,5 liter vízzel és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Pár karalábé kockát kiveszünk a levesből.

    A leveshez hozzáadjuk a tejszínt és simára turmixoljuk, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.

    Tálaláskor a levesbe tesszük a megfőtt karalábé kockákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá