Tejszínes karalábékrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb karalábé
  • 5 db karalábélevél
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb burgonya
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kiskanál ételízesítő (opcionális)
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A karalábékat és a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apróra felkockázzuk. A leveleket megmossuk és felvágjuk csíkokra.

Az olajt felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a karalábét, burgonyát és a leveleket. Erős tűzön 3-4 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk az áttört fokhagymát.

Felöntjük 1,5 liter vízzel és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Pár karalábé kockát kiveszünk a levesből.

A leveshez hozzáadjuk a tejszínt és simára turmixoljuk, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.

Tálaláskor a levesbe tesszük a megfőtt karalábé kockákat.