Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes kagylóleves recept

Tejszínes kagylóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg gyorsfagyasztott kagylóhús
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1/2 szárzeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kápia paprika
    • 1 csokor petrezselyem felaprítva
    • 10 dkg szeletelt füstölt bacon
    • 2 körte
    • 50 dkg főzőtejszín
    • 2 dl fehérbor
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg reszelt füstölt sajt
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A körtét és zöldségeket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk a baconnel együtt.

    A vajon megdinszteljük a hozzávalókat a tejszín, a bor és a sajt kivételével, felöntjük vízzel, ha megpuhultak az alapanyagok, akkor adjuk hozzá a bort, a sajtot és a tejszínt, ekkor takarékra vesszük a lángot ks fedő alatt kb 15 percig főzzük.

    Tálaláskor a petrezselyemzölddel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá