Tejszínes kagylóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyorsfagyasztott kagylóhús
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1/2 szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • 10 dkg szeletelt füstölt bacon
  • 2 körte
  • 50 dkg főzőtejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A körtét és zöldségeket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk a baconnel együtt.

A vajon megdinszteljük a hozzávalókat a tejszín, a bor és a sajt kivételével, felöntjük vízzel, ha megpuhultak az alapanyagok, akkor adjuk hozzá a bort, a sajtot és a tejszínt, ekkor takarékra vesszük a lángot ks fedő alatt kb 15 percig főzzük.

Tálaláskor a petrezselyemzölddel díszítjük.