Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes hagymakrémleves recept

Tejszínes hagymakrémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 egész nagy fej vöröshagyma
    • 4-5 ek olaj
    • 3 ek liszt
    • 9 dl víz
    • 1 púpos tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 2 dl sűrű tejszín
    • 4 szelet kenyér
    • 3 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A hagymát megtisztítjuk, vékony fél karikára vágjuk. Egy közepes fazékban a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk két csapott evőkanál liszttel és felöntjük vízzel.

    Ízesítjük a fűszerekkel és lefedve addig főzzük, míg a hagyma megpuhul. Ez alatt a tejszínt simára keverjük 1 púpos evőkanál liszttel. Ha puha a hagyma, az egészet a turmixba töltjük és pépesítjük. (Merülő mixerrel is lehet, de így homogénebb a végeredmény.)

    A fazékba visszatöltjük, pár evőkanál forró lével felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk), majd a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk besűrűsödni. Itt még érdemes megkóstolni, hogy nem kíván-e egy kevés sót.

    Közben a levesbetéthez a kenyereket tetszés szerinti darabokra vágjuk, tepsibe téve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Pár perc alatt megpirítjuk, majd reszelünk rá sajtot, ami ráolvad.

    A meleg levest a sajtos kenyérrel kínáljuk.

    Tipp:

    A hétvégén felszedtük a kertben a vöröshagymát. Olyan szép lett idén a termés, mint még eddig soha. El is határoztam, hogy most nyomban készítek egy kis levest pár darab felhasználásával. Nagyon egyszerű és hamar asztalra varázsolható. A családnak is tetszett, bár legközelebb, ha marad egy kevés húsleves, akkor azzal is kipróbálom, mert úgy biztosan sokkal finomabb lesz a végeredmény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá