Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes gombakrémleves recept

Tejszínes gombakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg gomba
    • 2 dl főzőtejszín
    • 5 dl alaplé (vagy húsleves, esetleg víz + leveskocka)
    • kevés őrölt bors
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2-3 ek olaj
    • csipet petrezselyemzöld (lehet szárított is)
    • szükség esetén só

    Elkészítése:

    A gombát megmosom, én nem szoktam megtisztítani. Négy-öt fejet kiveszek és félreteszem, a többit szeletekre vágom.

    A hagymát megtisztítom és nagyon apróra felkockázom. Megpirítom kicsit az olajon, majd hozzáteszem a gombát. Megborsozom és az alapléből öntök rá egy keveset, amiben megpárolódhat. Ha megpuhult a gomba, akkor felöntöm a maradék lével és összemelegítem.

    Leveszem a tűzről, hagyom picit hűlni. Közben a félretett gombákat előveszem, vékonyra szeletelem és egy kanálnyi olajon szép ropogósra, barnára sütöm.

    Az időközben kicsit hűlt levest botmixerrel simára dolgozom és visszateszem a tűzhelyre.

    Míg újra felmelegszik egy tálba kiöntöm a főzőtejszínt. Kanalazok hozzá a levesből és jól elkeverem. Belecsorgatom és hagyom, hogy összeforrjon, krémesre besűrűsödjön.

    Megkóstolom, ha kell, adok még hozzá kevés borsot, esetleg egy csipetnyi sót. Tálaláskor a tetejét megszórom a petrezselyemmel és a sült gombaszeletekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá