Hozzávalók:
Elkészítése:
A gombát megmosom, én nem szoktam megtisztítani. Négy-öt fejet kiveszek és félreteszem, a többit szeletekre vágom.
A hagymát megtisztítom és nagyon apróra felkockázom. Megpirítom kicsit az olajon, majd hozzáteszem a gombát. Megborsozom és az alapléből öntök rá egy keveset, amiben megpárolódhat. Ha megpuhult a gomba, akkor felöntöm a maradék lével és összemelegítem.
Leveszem a tűzről, hagyom picit hűlni. Közben a félretett gombákat előveszem, vékonyra szeletelem és egy kanálnyi olajon szép ropogósra, barnára sütöm.
Az időközben kicsit hűlt levest botmixerrel simára dolgozom és visszateszem a tűzhelyre.
Míg újra felmelegszik egy tálba kiöntöm a főzőtejszínt. Kanalazok hozzá a levesből és jól elkeverem. Belecsorgatom és hagyom, hogy összeforrjon, krémesre besűrűsödjön.
Megkóstolom, ha kell, adok még hozzá kevés borsot, esetleg egy csipetnyi sót. Tálaláskor a tetejét megszórom a petrezselyemmel és a sült gombaszeletekkel.