Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös laskagomba leves recept

Tejfölös laskagomba leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál gyökér
    • 30 dkg laskagomba
    • 1 db burgonya
    • 1 dl tejföl
    • 1 kanál / csípős /pirospaprika
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt fekete bors
    • 2 szál zeller zöld
    • 2 szál petrezselyem zöld
    • 5 dkg csigatészta

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.

    A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát.

    Sózzuk, borsozzuk és pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre

    Belerakjuk a burgonyát a zeller és petrezselyem zöldet majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejfölt, amivel egyet forralunk rajta.

    Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én csigatésztát tettem bele.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá