Tejfölös kelkáposztaleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 1/2 kg krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 sárga paprika
- 1 tk só
- 1 mk köménymag
- 1 mk őrölt bors
- 1 ek házi levesízesítő
- 2-3 ek liszt
- 1 ek pirospaprika
- 2 pár virsli
- 330 g tejföl
Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A kelkáposztát a krumplival együtt vízben feltesszük főni. A vöröshagymát is felszeleteljük, valamint a sót, ételízesítőt, 2 marhahúsleves kockát, őrölt köményt és a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot is hozzáadjuk.
Miközben a leves fő, a virslit felkarikázzuk 1 cm vastagra. Kb 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.
A tejfölt kevés liszttel és vízzel simára keverjük.
Beletesszük a virsli karikákat, pirospaprikával megszórjuk, valamint a tejfölös habarékot hozzáadjuk, jól elkeverjük és felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »