Tejfölös-galuskás gombaleves recept

Hozzávalók:
- 2 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 2 dl víz
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 3 csapott ek finomliszt
A galuskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg finomliszt
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott répákat.
Felöntjük vízzel, sózzuk és fűszerezzük.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát, és főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát: a tojást enyhén felverjük, enyhén sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a tojás felvesz.
A kész levesbe beleszaggatjuk a galuskát, és pár percig főzzük.
Tejfölben elkeverjük a lisztet 1 merőkanál levessel, és beleöntjük a levesbe, pár percig még főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »