Tejfölös-galuskás gombaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 közepes  vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 2 dl víz
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 3 csapott ek finomliszt

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 10 dkg finomliszt

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott répákat.

Felöntjük vízzel, sózzuk és fűszerezzük.

Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát, és főzzük.

Közben elkészítjük a galuskát: a tojást enyhén felverjük, enyhén sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a tojás felvesz.

A kész levesbe beleszaggatjuk a galuskát, és pár percig főzzük.

Tejfölben elkeverjük a lisztet 1 merőkanál levessel, és beleöntjük a levesbe, pár percig még főzzük.