Tárkonyos-tejszínes raguleves recept

Hozzávalók2 l leveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 2 zöldség gyökér
- 2 burgonya
- kb 0,5 kg csirkehús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldségzöldje
- brokkoli ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított tárkony
- ételízesítő, bors ízlés szerint
- 2 ek étolaj
- 2 dl főzőtejszín
- fél citrom leve
- citromkarika a tálaláshoz
- ízlés szerint lehet beleszaggatni daragaluskát
Elkészítése:
A zöldségeket hámozzukmeg és kockázzuk fel.
Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott, vagy szintén aprított fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldségeket, a darabolt csirkehúst, keverjük át néhányszor és engedjük fel vízzel.
Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, esetleg leveskockával.
Ha minden megfőtt, tegyük bele a tárkonyt, majd legvégül adjuk hozzá a tejszínt, és a citrom levét.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Tejföllel helyettesíthető a tejszín, de akkor nem javaslom a citromlé felhasználását. Nekem a kettő együtt már túl savanykás ízt ad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »