Tárkonyos-tejszínes raguleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók2 l leveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 2 zöldség gyökér
- 2 burgonya
- kb 0,5 kg csirkehús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldségzöldje
- brokkoli ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított tárkony
- ételízesítő, bors ízlés szerint
- 2 ek étolaj
- 2 dl főzőtejszín
- fél citrom leve
- citromkarika a tálaláshoz
- ízlés szerint lehet beleszaggatni daragaluskát
Elkészítése:
A zöldségeket hámozzukmeg és kockázzuk fel.
Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott, vagy szintén aprított fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldségeket, a darabolt csirkehúst, keverjük át néhányszor és engedjük fel vízzel.
Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, esetleg leveskockával.
Ha minden megfőtt, tegyük bele a tárkonyt, majd legvégül adjuk hozzá a tejszínt, és a citrom levét.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Tejföllel helyettesíthető a tejszín, de akkor nem javaslom a citromlé felhasználását. Nekem a kettő együtt már túl savanykás ízt ad.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.