Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos-tejszínes raguleves recept

Tárkonyos-tejszínes raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók2 l leveshez:

    • 2 szál sárgarépa
    • 2 zöldség gyökér
    • 2 burgonya
    • kb 0,5 kg csirkehús
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor zöldségzöldje
    • brokkoli ízlés szerint
    • 1 teáskanál szárított tárkony
    • ételízesítő, bors ízlés szerint
    • 2 ek étolaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • fél citrom leve
    • citromkarika a tálaláshoz
    • ízlés szerint lehet beleszaggatni daragaluskát

    Elkészítése:

    A zöldségeket hámozzukmeg és kockázzuk fel.

    Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott, vagy szintén aprított fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldségeket, a darabolt csirkehúst, keverjük át néhányszor és engedjük fel vízzel.

    Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, esetleg leveskockával.

    Ha minden megfőtt, tegyük bele a tárkonyt, majd legvégül adjuk hozzá a tejszínt, és a citrom levét.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Tejföllel helyettesíthető a tejszín, de akkor nem javaslom a citromlé felhasználását. Nekem a kettő együtt már túl savanykás ízt ad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá